Hitta rätt tandvård i Täby

Det finns 40 olika tandläkare i Täby där de flesta tandläkarklinikerna finns runt Täby Centrum och Roslags Näsby.

Bara i Täby centrum finns det ungefär tio tandvårdskliniker och tandläkare som konkurrerar Tandläkare Täbymot varandra i centrumområdet. Två av dess är Smajla och Tandläkargruppen som sitter i samma hus (den högsta byggnaden i centrum med de två TC-bollarna på). Båda erbjuder kvantitativ allmäntandvård, men Smajla profilerar sig som specialist på tandreglering och tandställningar.

Till detta kontrar Tandläkargruppen med att ge 3000 kronor rabatt hos de som påbörjar sin tandreglering hos dem. Tandläkargruppen erbjuder också behandling för dig som har tandlossningsproblematik både med och utan remiss. Men det som Tandläkargruppen mest utmärker sig med är att de är den enda kliniken som har öppet varje lördag och söndag för jour.

I Centrumområdet hittar du också Folktandvården. Du går in till kliniken genom en glasdörr inne i själva centrumet precis bakom Burger King. Sedan tar du hissen upp fyra våningar. Folktandvården Täby är en statligt ägd tandvårdsklinik som erbjuder allt från vanlig till mer avancerad tandvård, men har tyvärr inte öppet på helgerna.

Innanför samma glasdörr hittar du även Täby Tandläkarna som förutom att ge vanlig tandvård även har lång erfarenhet av att hantera tandvårdsrädsla. Deras ordinarie öppettider är endast på vardagar men önskar du att boka en tid på kvällen eller på helgen går det bra efter överenskommelse. De erbjuder också studentrabatt för dig som är student.

I Roslags Näsby hittar du alla tandläkare runt omkring Roslags Näsbys tågstation; På Korsvägen, Östra Banvägen och Kanalvägen. Om du tycker att det är obehagligt att sätta dig i tandläkarstolen så ska du besöka Roslags-Näsby Tandvård på Korsvägen som är specialiserad på just tandvårdsrädsla.

I de andra områdena i Täby finns det generellt en eller två tandläkare per område. I Täby Kyrkby finns Folktandvården Täby Kyrkby som den enda tandläkarpraktik i området. I Näsby Park finns flera tandläkare varav exempelvis Näsbyparkstandläkarna på Eskadervägen. I Skarpäng vid Rösjö centrum hittar du Dental Kompaniet och i Gribbylund finns flera praktiker så som exempelvis Sollidens Tandläkare i det rosa runda huset vid Stockholmsvägen.