Hitta din tandläkare i Solna

I Solna kommun finns det nästan 30 tandläkare och tandvårdskliniker. De flesta är lätt att hitta och ta sig till då de är utsprida längst tunnelbanestationerna, vid Solna centrum och längst Råsundavägen.

Folktandvården Solna finns mitt emot Solna stadshus bara några meter ifrån Solna centrum. Folktandvården är statligt ägt och är ett av de billigaste alternativen i Solna. Men det finns många tandläkare i Solna som följer Folktandvårdens prislista och därför är inte Folktandvården det enda billiga alternativet. Denna Folktandvård har dock inte helgöppet, så behöver du akut tandvård på helgen eller på kvällen får du besöka S:t Eriks sjukhus på Kungsholmen för akuttandvård.

Vid Solna centrum, närmare tunnelbanan, finns även Solna centrums tandklinik på Hotellgatan solna3. Priserna är desamma som på Folktandvården och kliniken har även fått områdesansvar för barn och vuxna i kommunen. En annan klinik i området som rekommenderas varmt för personlig och bra service är Tandläkare Marie De Neergaard på Hotellgatan 3. De tar även emot dig för akuttid samma dag.

Bor du i Huvudsta finns det en tandvårdspraktik precis vid tunnelbanestationen; Huvudsta Tandläkarmottagning på Storgatan 68. Kliniken erbjuder de flesta behandlingar till både barn och vuxna och har även god hand med tandvårdsrädsla. Det som är extra speciellt med denna klinik är att personalen både talar svenska, engelska, arabiska och persiska vilket kan vara en trygghet för den som inte kan tala svenska så bra eller som känner sig tryggare att tala om sin hälsostatus på sitt eget språk.

I Västra skogen hittar du, mitt emot tunnelbaneuppgången, Tand och Implantat Specialistkliniken. Kliniken erbjuder inte bara specialtandvård utan även vanlig tandvård, men bara för vuxna patienter.

Längst Råsundavägen hittar du ett flertal tandläkarpraktiker. Tandläkarmottagningen Näckrosen ligger nära Näckrosens tunnelbanestation men har även gott om parkeringsplatser om du åker bil. De erbjuder just nu nya patienter en kostnadsfri tandstenborttagning vid den första undersökningen. Prismässigt följer de Folktandvårdens prislista.

Mitt emot, på andra sidan vägen, finns Praktikertjänst tandläkarmottagning Erika Åberg. Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård. Längre upp på Råsundavägen, närmare Solna station, hittar du ytterligare än tandläkare inom praktikertjänst; tandläkare Ove Ljungberg. Kliniken har funnits där i många år, har kunnig personal och arbetar med den senaste kliniken.