Din tandvårdsguide i Södermalm

Letar du efter en tandläkare eller mottagning på Södermalm? Följ med bland områdena på Södermalm för att hitta din klinik som passar dina krav.

Det finns 133 tandläkare på SödermaSödermalmlm. Utbudet av tandvård är stort – men detta kan också göra förvirringen större och göra det svårare att hitta och välja just din tandläkarpraktik. Ett vanligt kriterium för rätt praktik brukar vara närheten. Antingen närhet till boendet eller jobbet. Det ska gå snabbt och smidigt att springa förbi tandläkaren idag.

Södermalm är uppdelat i olika områden där de flesta tandläkare finns längst Hornsgatan eller Götgatan. Kanske inte så konstigt eftersom dessa gator sträcker sig igenom hela stadsdelen.

Vid Slussen vid Götgatan, Katarinavägen och Mosebacke finns det många tandläkarpraktiker. Detta kan vara en smidig plats då Slussen är en knutpunkt vart du än är på väg.  Där hittar du exempelvis precis bredvid tunnelbanan Tandläkare Gunilla Sundqvist på Götgatan 11 vars team är specialiserade på att ta hand om tandvårdsrädda personer och använder sig dessutom av en ny skonsam bedövningsteknik – Wanden. I huset bredvid hittar du tandläkare Ted Hartman som erbjuder vanlig tandvård men också akuttandvård och vid Högbergsgatan finns Ramstenkliniken – en klinik som får många varma omdömen av sina besökare.

Vid Skanstull som ligger i andra änden av Södermalm finns det också många praktiker att välja bland. På Götgatan 99 mittemot Ringen hittar du Tandläkarna där det finns flera tandläkare som även har öppet på kvällstid. Varav tandläkare Jennifer Samec som också är specialiserad på tandvårdsrädsla. Du hittar även där Folktandvården Skanstull specialisttandkliniken som du får komma till vid svårare åtgärden och då via en remiss från din ordinarie tandläkare.

Vid Hornstull finns Folktandvården Hornstull på Hornsbrukargatan och som erbjuder bland de billigaste priser för tandvård på Södermalm.

Något stenkast från T-bana Medborgarplatsen finns Tandläkargruppen Södermalm som erbjuder flexibla öppettider och som lovar att du inte behöver vänta i mer än ett vecka för att träffa en tandläkare.

Rör du dig längre ut på Folkungagatan i området Katarina Maria hittar du också Folkkungatandläkarna som utför all form av behandling så även sportskydd för tänderna, och längre ut Mona-Lisa och Sven Heckscher som utför all typ av vuxentandvård.

Södermalm verkar dock vara dålig på att ge sina studenter studentrabatt vid tandvård. Men det kanske man kan leva med om man bor i en av Stockholms populäraste stadsdel.