Tandvårdsguide för dig på Lidingö

På Lidingö finns ungefär 20 tandvårdskliniker och tandläkare och de flesta är utspridda över kommunen. Klinikerna skiljer sig i öppettider och pris. Dessutom finns det specialkliniker för dig som exempelvis är i behov av tandställning.

Folktandvården Lidingö, som är en statligt ägd tandvårdsklinik, hittar du på Herserudsvägen 5. LidingöHär är priserna låga då de antingen ligger strax under eller strax över referensprislistan. På denna Folktandvård har du även möjlighet att teckna ett frisktandvårdsavtal. Gör du detta behöver du endast betala en liten avgift i månaden för tandvård och sedan ha tillgång till fria undersökningar och behandlingar. Öppettiderna på Folktandvården är dock inte särskilt generösa och kliniken har stängt på helgerna.

I närheten av Folktandvården finns ett antal andra tandläkarpraktiker. Bland annat Lidingöpraktiken som ligger på Torsvikssvängen direkt efter Lidingöbron. Denna klinik erbjuder även tid på kvällar och lördagar vid tidsbokning. Åker du hit kommunalt är närmsta busshållplats Torsvikstorg.

Även tandläkare Rober Barksenius har sin tandläkarpraktik på Torsvikssvängen. Han har de längsta öppettiderna på ön då kliniken är öppen till 21.00 varje måndag till torsdag. Skulle du vara i behov av en ännu senare tid går även det att ordna via tidsbokning. Kliniken är även öppen på lördagar.

Är du ute efter en liten genuin mottagning finns Tandläkarna på Näset på Källängsvägen 16. Mottagningen är en modern klinik som är utrustad med de senaste teknikerna. Ändå med en hemtrevnadskänsla som ger lugn och rofylldhet.

Vid centrum hittar Lidingötandläkarna i fräscha lokaler en trappa upp i polishuset. Lidingötandläkarna är anslutna till Praktikertjänst som är Sveriges största koncern för privat tandvård. Kliniken använder bara kvalitetssäkrat material, modern utrustning och är även miljöcertifierade. Däremot visar de inte öppet sin prislista så fråga om prisinformation innan du påbörjar din behandling.

Är ditt barn eller du som vuxen i behov av tandreglering, alltså tandställning, så finns Tandregleringen på Lidingö på Stockholmsvägen 33. Kliniken är en specialistmottagning som arbetar med olika typer av tandställningar så som vanlig fast tandställning, osynlig tandställning och avtagbar tandställning. Vid första besöket får du information om vad du behöver och vad de olika behandlingarna skulle kosta. Barn och ungdomar som får tandreglering på Landstingets bekostnad får en gratis behandling även här.

Det finns givetvis flera andra mottagningar på ön och är du nyfiken på var de ligger eller vad de erbjuder så rekommenderar vi att använda Tandläkare.se eller 1177.se som vi har gjort. Du hittar en direktlänk till alla tandläkare på Lidingö här.