Hitta din tandläkare på Kungsholmen

Kungsholmen erbjuder det mesta inom tandvård där allt från vanliga tandvårdskliniker finns till ett av Sveriges bästa sjukhus för akutvård; S:t Eriks sjukhus.

KungsholmenPå Kungsholmen finns det ungefär 60 tandläkarpraktiker och de flesta är placerade längst Sankt Eriksgatan, Hantverkargatan och Fleminggatan. På Sankt Eriksgatan 24 hittar exempelvis Folktandvården Fridhemsplan som både erbjuder generösa öppettider och bland de bästa priserna bland tandläkarna på Kungsholmen.

En annan bra mottagning som rekommenderas varmt är M-Dental på Gjörwellsgatan. De erbjuder allmäntandvård men också akuttandvård och specialistvård om du skulle behöva det.

Om du är student ska du gå lite längre ner på Sankt Eriksgatan till korsningen Drottningholmsvägen. Där hittar du Tandläkare Helena Bouveng som erbjuder undersökning, röntgen och borttagning av tandsten för bara 350 kronor om du visar upp ditt Mecenatkort.

För dig som lider av tandvårdsrädsla finns en liten genuin mottagning på Scheelegatan: Rådhuskliniken. Det är en liten genuin mottagning som har just stort fokus på behandling för de som lider av tandvårdsrädsla.

Förutom alla tandläkarpraktiker i centrala Kungsholmen har det även öppnat två nya och fräscha tandläkarpraktiker i det nybyggda området Hornsbergstrand precis vid vattnet. En av dessa är Blanca Dental som håller till i detta område, de har haft en seg start men förhoppningsvis får de ordning på sin verksamhet. Några meter längre bort hittar du även Famili Dental Care på Franzengatan 19. Denna klinik tar emot patienter dygnet runt alla dagar om året både genom jour, akuttid och tidsbokning.

Är du i behov av akut tandvård kan du också vända dig till S:t Eriks sjukhus på Polhemsgatan vid Fleminggatan. Vid akut tandvård på detta sjukhus behöver du inte boka tid innan, utan det är drop-in som gäller. Det är dock bra att veta att priserna är dyrare med ett påslag på 50 procent på alla behandlingar på kvällar och helger på akutsjukhuset.

I andra utkanten av Kungsholmen hittar du kedjan Aqua Dental vackert placerat nere vid Norrmälarstrand. De erbjuder kvalitativ tandvård med modern utrustning, de bästa tandläkarna och den senaste tekniken. Aqua Dental har nyligen även öppnat upp för akuttider på söndagar. Ring dock innan för att få vård.

Vill du veta om mer tandläkare så använd dig av 1177.se eller Tandläkare.se som vi har gjort. Just sistnämnda kan vi verkligen rekommendera då de har väldigt bra sök och kartfunktioner. Du hittar fler tandläkare på deras tjänst här: Tandläkare Kungsholmen